ua en ru

Бойовики ЛНР вивезли полонених для обміну

Бойовики ЛНР вивезли полонених для обміну Фото: бойовик (vk.com/sdd_sevastopol)

Всі полонені підтвердили готовність до обміну

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) вже вивезли полонених для обміну. Про це повідомляє сепаратистське видання "Луганський інформаційний центр"

"Зараз ми вирушаємо на місце обміну, де будемо передавати утримуваних осіб, які утримувалися на території ЛНР", - заявила представник ЛНР в гуманітарній підгрупі контактної групи Ольга Кобцева.

За її словами, це сталося після того, як українських утримуваних осіб вивезли з Луганського СІЗО для процедури обміну. За словами Кобцевої, всі вони "підтвердили готовність до обміну".

"Ми сподіваємося, що надалі ми не будемо зупинятися. Це перший етап обміну, так як передаються не всі утримувані особи, як з одного боку, так і з іншого, і ми і далі будемо рухатися в цьому напрямку", - додала вона.

Зазначимо, обмін полоненими у форматі "306 на 74" має відбутися сьогодні, 27 грудня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко розповів подробиці підготовки до обміну заручниками. Він підкреслив, що були застосовані всі можливі механізми міжнародного тиску: Нормандський формат, Тристороння контактна група, ОБСЄ, Червоний Хрест та ін.