ua en ru

Бойовики ЛНР викрали з Луганська близько 60 дітей-сиріт і намагаються вивезти їх в РФ, - МЗС

Бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) викрали з Луганська близько 60 дітей-сиріт і намагаються вивезти їх у Росію.

Бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) викрали з Луганська близько 60 дітей-сиріт і намагаються вивезти їх у Росію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Щойно отриманої інформації, група терористів з так званої "ЛНР" сьогодні близько 17:15 годин викрали з інтернату р. Луганськ 60 дітей-сиріт, які потребують постійного медичного спостереження, і без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагаються вивезти їх у Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні.

У МЗС розповіли, що головний лікар інтернату знаходиться в заручниках у терористів.

"МЗС України негайно звернулося з нотою до Російської Федерації, в якій міститься категорична вимога не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт в Росію", - зазначили у відомстві.

МЗС закликав міжнародне співтовариство "докласти всі можливі зусилля, в тому числі вжити заходів щодо додаткового тиску на Російську Федерацію з тим, щоб змусити терористів негайно відпустити українських дітей-сиріт і не робити їх заручниками своєї антиукраїнської істерії і злочинної терористичної діяльності".