ua en ru

Бойовики ЛНР відводять тільки несправну техніку, - ІО

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) відводять тільки несправну техніку. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Раніше зафіксоване відведення техніки "армії ЛНР" північніше і східніше Луганська виявився обманним ходом терористів. Бойовики відвели вглиб контрольованої ними території (на ремонтні бази) лише несправну і не боєготовну бойову техніку. Інша техніка і озброєння відведені на незначну відстань, ретельно розосереджені й замасковані", - повідомив він.

Крім цього, в ІО відзначають, що з району Дебальцеве на південь Луганської області відводяться для відновлення боєздатності два зведених підрозділів російсько-терористичних військ (ротна тактична група і посилений танковий батальйон), укомплектовані військовослужбовцями ЗС Росії і ті, хто зазнав серйозні втрати в боях на Дебальцевському плацдармі (танковий батальйон втратив не менше 8 танків).

"Підрозділи відводяться частинами, переважно в темний час доби. При цьому відведення даних підрозділів видається противником як "виконання мінських домовленостей", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вчора в ЛНР заявили про завершення відведення озброєння за лінію розмежування.