ua en ru

Бойовики ЛНР "мінують" важливі об’єкти інфраструктури Луганської області, - ОДА

Бойовики ЛНР "мінують" важливі об’єкти інфраструктури Луганської області, - ОДА Фото: поліція розслідує факти неправдивих повідомлень про мінування

В ОДА заявили, що "мінери" мають на меті дестабілізацію соціально-економічної безпеки Луганської області

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) "мінують" важливі об’єкти інфраструктури Луганської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Так, у відомстві повідомляють, що місцева поліція протягом останніх днів отримала низку повідомлень про "замінування" критично важливих об’єктів інфраструктури. Зокрема, "мінували" адміністративну будівлю "Донбастрансгазу" у смт Новопсков, міст через річку Айдар поблизу села Підгорівка Старобільського району, Старобільську поліклініку та Луганську ОДА.

Разом з тим, перевіривши місця імовірних мінувань вибухонебезпечних предметів виявлено не було. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

"Наразі тривають слідчі дії, проте є чітке переконання, що правопорушники мають на меті дестабілізацію соціально-економічної безпеки Луганської області. Крім того, вже встановлено, що декілька дзвінків здійснювалися з непідконтрольної українській владі території", - заявив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ділянка залізниці в Луганській області заблокована.