ua en ru

Бойовики "ЛНР" контролюють 16% лісових масивів Луганській області, - ОДА

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) контролюють 16% лісових масивів Луганської області.

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) контролюють 16% лісових масивів Луганської області. Про це стало відомо в ході наради голови Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА) Геннадія Москаля з керівниками лісових господарств області, передає прес-служба ЛОДА.

"Під контролем української влади перебуває 84% (335 тис. га) лісових масивів області. "ЛНР" контролює лише 16% (56 тис. га). На нашій території знаходиться 9 лісових господарств і одне Луганське, яке знаходиться на стадії реорганізації, на території "ЛНР" тільки 2", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за даними прес-служби, в результаті обстрілу з реактивних систем залпового вогню "Град" та "Смерч" була знищена частина лісових масивів Станично-Луганського лісового господарства.

"Тема лісового господарства є дуже важливою для мене, оскільки у Закарпатській області, в якій я був губернатором, дуже багато лісів. Дуже важливо створити умови, при яких лісове господарство в Луганській області буде розвиватися і приносити прибуток", - зазначив голова ЛОДА в ході наради.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль заявив, що бойовики "ЛНР" контролюють менше третини Луганської області.