ua en ru

Бойовики з 10 липня близько 250 раз обстріляли сили АТО, - штаб

Бойовики з 10 липня близько 250 раз обстріляли сили АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

ДНР/ЛНР продовжують порушувати мінські угоди

Проросійські бойовики з 10 по 14 липня близько 250 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це в ході брифінгу у вівторок в кризовому українському медіа-центрі повідомив представник штабу АТО Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російсько-терористичні війська продовжують відкрито порушувати мінські домовленості, обстрілюючи позиції сил АТО з 152-мм і 122-мм артилерії, 120-мм мінометів, танків і реактивними снарядами. Загалом, з 10 по14 липня відбулося близько 250 обстрілів позицій захисників України", - заявив Гуцуляк.

За його словами, бойовики здійснюють обстріли населених пунктів, де проживає мирне населення: Авдіївку, Опитне, Піски, Верхньюторецьке, Новотошківське, Луганське, Лозове, Троїцьке, Майорськ, Станицю Луганську, Золоте.

Як зазначив Гуцуляк, тільки за минулу добу кількість обстрілів українських позицій і мирного населення бойовиками збільшилася до 80 разів.

Разом з тим, за останні чотири дні здійснено 4 бойових зіткнення сил АТО з бойовиками. Зіткнення відбувалися поблизу населених пунктів Луганське, селища Талаківка Донецької обл., Авдіївки, Верхньоторецького.

Також за чотири дні було зафіксовано 12 безпілотників бойовиків, два з яких були знищені.

Нагадаємо, в ЛНР зловили двох втікачів з СІЗО.