ua en ru

Бойовики ІДІЛ вбили в Іраку понад 1 тис. дітей з 2014 року, - ЮНІСЕФ

Бойовики ІДІЛ вбили в Іраку понад 1 тис. дітей з 2014 року, - ЮНІСЕФ Фото: ЮНІСЕФ (flickr.com/sabra100)

Вбивства іракських дітей використовують для залякування громадян

Дитячий фонд Організації об'єднаних націй (ЮНІСЕФ) заявив, що бойовики терористичної організації "Ісламської держави" вбили більше тисячі дітей в Іраку з 2014 року. Про це повідомляє DW.

"Бойовики ІДІЛ вбили більше тисячі іракських дітей. Вбивства використовують для залякування громадян", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ЮНІСЕФ, з часу захоплення ІДІЛ в 2014 році близько третини території Іраку в країні загинули 1075 дітей, понад 1130 отримали поранення. Так, за останні 6 місяців в Іраку загинули 152 дітей, ще 255 були поранені. Близько 4650 дітей розлучили з сім'ями.

Дитячий фонд має документальні докази того, що терористи вбивають дітей, щоб не дати людям залишити Мосул, залякуючи таким чином тих, хто виношує такі плани.

"Понад 1,2 млн дітей в Іраку не мають можливості навчатися, а більше 3 млн дівчаток і хлопчиків нерегулярно відвідують школу. З 2014 року в країні відбулося близько 140 нападів на школи", - резюмував ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через збройні зіткнення у районі розташування важливих інфраструктурних об'єктів, майже 750 тисяч дітей на Донбасі можуть залишитися без чистої питної води.