ua en ru

Бойовики та війська РФ на Донбасі за добу порушили перемир'я близько 30 разів, - ІВ

Бойовики та російські війська з 28 на 29 жовтня порушили перемир'я на Донбасі близько 30 разів.

Бойовики та російські війська з 28 на 29 жовтня порушили перемир'я на Донбасі близько 30 разів. Про це повідомив у своєму Facebook керівник громадської групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу режим припинення вогню був порушений російсько-терористичними військами близько 30 разів. Найбільш активно терористи діяли на донецькому і дебальцевському напрямках - 11 і 9 обстрілу відповідно", - написав Тимчук.

За його даними, 6 разів були обстріляні українські позиції в аеропорту в Донецьку, 4 рази опорні пункти поблизу н.п. Чорнухіно, 3 рази відкривався вогонь по позиціях сил АТО в околицях Павлополя.

Також зафіксовано обстріл українських військ в районі н.п. Нікішино, Малоорлівка, Миколаївка, Гранітне, Майорське, Міус, Золоте, Гнутово.

У районі Донецька (північний і північно-західний райони міста), за даними ІС, розгорнута "зведена бригада" російсько-терористичних військ. Основа "бригади" - доукомплектований батальйон "Оплот" і кілька дрібних терористичних груп. У "Бригаді" налічується кілька десятків одиниць бронетехніки і до 30 артилерійських систем.

"Також у Донецьку зафіксовано мобільні групи російських військ, що діють без взаємодії з терористичними угрупованнями. "Координуючий центр" російських ДРГ знаходиться на східній околиці Донецька. Раніше відзначалася перекидання в цей район командно-штабних машин військ РФ з району н.п.Торез", - повідомляє Тимчук.

Крім цього, зафіксована перекидання бронегрупи російсько-терористичних військ через район Савур-Могили за напрямом н.п.Тельманово. Бронегруппа включає до 20 одиниць бронетехніки, включаючи 5-6 танків.

"На Старогнатовском плацдармі відзначається активність військ противника на флангах (н.п.Гранитное, Новотроїцьке). За попередніми даними, йдеться про розвідку боєм", - додав Тимчук.

У смузі н.п.Стаханов-Слов'яносербськ відзначається концентрація військ противника. Більша частина яких - російські військовослужбовці, переодягнені в місцевих "ополченців". Зафіксовано близько 40 од. артилерії, включаючи реактивну (РСЗВ).

В районі н.п.Маріуполь відзначається активність супротивника по напрямку до трасі Н20. Зафіксовано висування з району н.п.Новоазовск батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ, серед яких в основному російські найманці місцеві терористи з "ДНР" і "ЛНР".

Нагадаємо, бойовики в ніч на 29 жовтня двічі обстріляли сили антитерористичної операції в аеропорту Донецька.