ua en ru

Бойовики на Донбасі за добу 52 рази обстріляли позиції ВСУ, - штаб АТО

Бойовики на Донбасі за добу 52 рази обстріляли позиції ВСУ, - штаб АТО Фото: проросійські бойовики (YouTube screenshot)

Загинув один український військовослужбовець, ще 7 людей отримали поранення

Впродовж минулої доби підконтрольні Росії НЗФ на сході України не припиняли вдаватися до збройних провокацій проти українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за добу було зафіксовано 52 факти порушення бойовиками режиму припинення вогню.

"З них 5 разів противник застосовував заборонені мінського угодами артилерійські системи. Крім того, протягом минулої доби ворожі артилерійські снаряди тричі влучали в житлові квартали прифронтових населених пунктів", -додали в штабі АТО.

Таким чином, за минулу добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще 7 людей отримали поранення.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 14 червня 2017 року: Ситуація в районі проведення ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 червня 2017 р.


На Приморському напрямку за добу було зафіксовано 22 збройні провокації з боку бойовиків. НЗФ обстріляли житловий сектор населеного пункту Ольгинка, в результаті чого було знову пошкоджені будинки місцевих жителів і деякі об'єкти інфраструктури.

Також під вогонь потрапили зміцнення ЗС України в районі Чермалика, Водяного, Талаківки, Лебединського, Гнутово, Березового і Павлополя.

На Донецькому напрямку бойовики били по опорним пунктам сил АТО в районі Пісків, Авдіївки, Невельського, Світлодарська, Кам'янки та Луганського.

"Під час цих обстрілів бойовики знову випустили кілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Одна з мін вибухнула поруч з будинком по вулиці Тургенєва. Осколками пошкоджено вікна та фасад будівлі, а також припарковану неподалік машину. На щастя, власники будинку, 58-річна жінка та її 37-річний син, які не постраждали. Втім, в іншого будинку, по вулиці Тургенєва, осколками міни була поранена 48-річна жінка. Лікарі швидкої допомоги діагностували у неї мінно-вибухову травму і осколкове поранення правої гомілки. Потерпілій було надано допомогу на місці. Від госпіталізації вона відмовилася", - розповіли в штабі АТО.

На Луганському напрямку бойовики в черговий раз обстріляли українські оборонні укріплення в районі Новотошковского, Кримського, Новоолександрівки, Щастя, Дінця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачова.

Нагадаємо, війна на Донбасі коштувала Україні 20,4% ВВП в 2016 році.