ua en ru

Бойовики на Донбасі за добу 38 разів обстріляли українських військових, - штаб

Бойовики на Донбасі за добу 38 разів обстріляли українських військових, - штаб Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

Противник застосовує заборонені мінськими угодами міномети

Окупаційні війська на Донбасі за минулу добу, 11 квітня 2018 року, 38 разів обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Повідомляється, що на Донецькому напрямку із заборонених мінськими угодами мінометів і гранатометів різних систем агресор обстрілював укріплення в районі Пісків і шахти "Бутівка". Міномети противник також застосував поблизу Новотроїцького, а танкове озброєння - неподалік Кам'янки.

Крім того, з гранатометів обстріляно позиції в Авдіївці, Талаківці, Мар'їнці, Водяному і Пищевику, великокаліберних кулеметів - у Кам'янці, Гнутовому, Опитному, Водяному, Пісках, Новотроїцькому та Павлополі, а з озброєння БМП - в Гнутовому, Пісках, Невельському і Пищевику.

Також стрілецьку зброю противник застосував по позиціях в районі Авдіївки, Лебединського, Кам'янки, шахти "Бутівка", Талаківки, Водяного і Гнутового, а поблизу Мар'їнки вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку з мінометів бойовики вели вогонь по українським опорним пунктам під Троїцьким, а зі стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську. В результаті обстрілів жоден український військовий не постраждав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики вночі обстріляли приватний сектор Авдіївки. Інцидент кваліфіковано як терористичний акт.