ua en ru

Бойовики на Донбасі за добу 27 разів порушили "великоднє перемир'я", - штаб

Бойовики на Донбасі за добу 27 разів порушили "великоднє перемир'я", - штаб Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Втрат серед українських військових на Донбасі немає

Проросійські бойовики на Донбасі за минулу добу, 5 квітня 2018 року, 27 разів порушили так зване "великоднє перемир'я". Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО Facebook.

Зокрема, на Луганському напрямку з порушенням мінських угод супротивник з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілював укріплення сил АТО поблизу Луганського. Крім цього, міномети застосували по позиціях біля Троїцького, а крупнокаліберні кулемети та стрілецька зброя - в районі Новозванівки.

На Донецькому напрямку з мінометів противник вів вогонь по позиціях у Лебединському. Крім того, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю застосували у Водяному. Також під вогонь з гранатометів і стрілецької зброї потрапили укріплення поблизу Новотроїцького, Верхньоторецького, Авдіївки, Павлополя і шахти "Бутівка", з великокаліберних кулеметів - Авдіївки і Невельського, а зі стрілецької зброї - Кам'янки, Новомихайлівки, Талаківки і Березового.

"В результаті ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контролюється нашими захисниками", - додали в штабі АТО.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за добу 5 квітня 2018 року Минулої...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 5 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав дату закінчення АТО.

"Дата закінчення АТО буде в травні. Ми переходимо до іншого формату оборони України", - зазначив він.