ua en ru

Бойовики на Донбасі здійснили найбільшу кількість обстрілів з початку року

Бойовики на Донбасі здійснили найбільшу кількість обстрілів з початку року Фото: бойовики на Донбасі

За минулу добу бойовики 70 разів обстріляли позиції сил АТО

За минулу добу, 13 січня 2016 року, проросійські бойовики 70 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, таким чином, встановивши рекорд за кількістю обстрілів з початку року. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Повідомляється, що найбільш напружена ситуація залишається в районі Пісків, Опитного, Авдіївки, Мар'їнки, Новгородського, Зайцевого і Майорська Донецької області. У цих населених пунктах опорні пункти сил АТО потрапили під мінометний обстріл і снайперський вогонь.

Також повідомляється, що бойовики з 00:00 14 січня мінімум 10 разів застосовували зброю проти українських військових, незважаючи на те, що контактна група в Мінську досягла домовленості про повне припинення вогню.

"Зокрема, зі стрілецької зброї обстрілювали українських воїнів неподалік Пісків і Верхньоторецького, з автоматичних гранатометів станкових - поблизу Опитного, з підствольних гранатометів - поруч з Новгородським, у Зайцевому застосовували крупнокаліберний кулемет. На Луганщині та Маріупольському напрямку вчора і вночі обстановка залишалася спокійною", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі з 14 січня.