ua en ru

Бойовики на Донбасі сьомий день поспіль ігнорують режим "великоднього перемир’я", - СЦКК

Бойовики на Донбасі сьомий день поспіль ігнорують режим "великоднього перемир’я", - СЦКК Фото: СЦКК (loga.gov.ua)

Режим "великоднього перемир’я" Збройними силами України виконується в односторонньому порядку

Бойовики на Донбасі сьомий день поспіль ігнорують режим "великоднього перемир’я". Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру по контролю і координації режиму припинення вогню, опублікованій на Facebook-сторінці прес-центру штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що ватажки російсько-окупаційної адміністрації, сьомий день поспіль ігнорують режим "великоднього перемир’я" по всій лінії розмежування сторін, та продовжують приховано зосереджувати військову техніку й озброєння на території тимчасово непідконтрольній уряду України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що вчора ввечері, 4 квітня 2018 року, бойовики застосували стрілецьку зброю з гори Князь Ігор по позиціях ЗСУ у районі населеного пункту Станиця Луганська. Крім того, бойовики вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін, про що було поінформовано спостерігачів ОБСЄ.

"Окрім того, за інформацією спостерігачів СММ ОБСЄ, у південно-східній частині Луганська підтверджено факт розташування 7-ми одиниць танків Т-72, 7-ми одиниць САУ, 15-ти артилерійських систем різного калібру та 7-ми реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", а неподалік населеного пункту Круглик - 8-ми танків різної модифікації. На тимчасово непідконтрольній території уряду України, південно-західніше населеного пункту Соснівка, СММ ОБСЄ виявила сільськогосподарські угіддя, заміновані майже сотнею мін ТМ-62", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у СЦКК повідомляють, що у районах населених пунктів Саханка, Октябр, Первомайськ та Веселе, зафіксовано розташування ворожих танків, артилерійських систем та мінометів різного калібру.

"Режим "великоднього перемир’я" Збройними силами України виконується в односторонньому порядку. Ватажки російсько-окупаційної адміністрації продовжують ігнорувати режим "тиші", зосереджувати техніку та озброєння у населених пунктах, тим самим наражаючи на небезпеку мирне населення", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК: російсько-окупаційні війська сьомий день поспіль ігнорують режим «Великоднього...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 5 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 4 квітня 2018 року, обійшлося без втрат серед українських військовослужбовців.