ua en ru

Бойовики на Донбасі розширюють захоплену територію за рахунок введення підрозділів в сіру зону

Бойовики на Донбасі розширюють захоплену територію за рахунок введення підрозділів в сіру зону Фото: Дмитро Тимчук

В ході обстрілів сил АТО і цивільних об'єктів на Донбасі бойовики все активніше використовують важкі озброєння

Бойовики на Донбасі розширюють захоплену територію за рахунок введення підрозділів в сіру зону. Про це йдеться в повідомленні лідера групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Користуючись тим, що українські війська в цілому дотримуються умови мінських домовленостей (за винятком випадків відкриття вогню у відповідь), бойовики розширюють територію контрольованих ними районів за рахунок введення підрозділів в сіру зону (про можливості таких дій група ІС попереджала ще 3 місяці тому)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що в районі Комінтернове рота зі складу батальйону бойовиків, розгорнутого вздовж дороги Новоазовськ - Тельманове, висунулася в сіру зону під прикриттям реактивної батареї (3 од. РСЗВ БМ-21 "Град", позиції на схід від н. п. Дзержинське).

"Одночасно зафіксовано посилення підрозділів бойовиків з рубежу Заїченко - Саханка: за добу в даний район, на правий фланг, перекинуто 8 од. ББМ з боку Веселого і Червоноармійського (4 од. БМП-1,2 і 4 од. МТ-ЛБ). Північніше н. п. Саханка відзначені 2 танки на замаскованих позиціях і 1 МТ-ЛБ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в ході обстрілів позицій сил АТО і цивільних об'єктів на Донбасі російсько-терористичні війська все активніше використовують важкі озброєння (122-мм артилерія і танки), які повернуті бойовиками і російськими військовослужбовцями на позиції на багатьох ділянках уздовж лінії розмежування.

"Помітно збільшилася кількість спроб наступальних дій тактичного рівня з боку російсько-терористичних військ", - зазначає Тимчук.

Також зазначається, що поновилися регулярні обстріли в районі н. п. Щастя та Станиця Луганська (стрілецьку зброю, епізодично включаються міномети, в т. ч. 120-мм).

"В районі Щастя зафіксовано бій бойової охорони українських військ з ДРГ російського спецназу, який намагався проникнути в тил сил АТО. В результаті масованого вогню зі стрілецької зброї українських військ противник відійшов углиб своїх позицій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що на даний момент триває перегрупування бойовиків на ділянці на південь від Донецька, аж до Докучаевских кар'єрів. На ділянці південніше Оленівки (від Ясного) до Олександрівки бойовики додатково розгорнули не менше 15 одиниць ББМ (в основному БМП і МТ-ЛБ).

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В ходе обстрелов позиций сил АТО и гражданских объектов на До...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 22 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про введення беззастережного режиму тиші у зоні АТО з 00:00 23 грудня.