ua en ru

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати мирні домовленості, - штаб АТО

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати мирні домовленості, - штаб АТО Фото: ЗСУ (flickr.com/ministryofdefenceua)

Жоден український солдат не загинув і не був поранений

На Донбасі дотримання режиму припинення вогню з вини російсько-окупаційних угруповань і далі немає. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що бойовики продовжують обстрілювати позиції Збройних Сил України з озброєння, яке давно повинно бути відведеним від лінії зіткнення.

"Загалом, за минулу добу, противник 7 разів порушив режим тиші. Незважаючи на те, що ворожі обстріли несли загрозу життю наших захисників, українські воїни були змушені в одному з випадків відкривати вогонь з озброєння, не забороненого мінськими домовленостями. У результаті ворожих обстрілів жоден наш військовослужбовець не загинув і не був поранений", - йдеться в повідомленні.

Так, на Луганському напрямку противник кілька разів порушив режим припинення вогню на Світлодарській дузі, обстрілявши захисників Луганського. А поблизу Станиці Луганської незаконні збройні формування влаштували нетривалий обстріл.

Тим часом на Донецькому напрямку активізувалися бойовики на Приазов'ї.

"Тут, в післяобідній час, в районі Широкіно, українські захисники помітили ворожу деверсійно-розвідувальну групу, яка рухалася в бік наших позицій. Коли відстань стала критично близькою, наші воїни відкрили вогонь зі стрілецької зброї та змусили диверсантів відійти. Ворог залишив на полі бою одного пораненого. Силами наших захисників його евакуювали з поля бою і йому надали медичну допомогу", - додали в штабі АТО.

При цьому у вечірній час, в цьому ж районі, бойовики неодноразово вели вогонь поблизу українських позицій біля Широкіно і Водяного.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 19 січня 2018 року Дотримання р...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 січня 2018 р.

Нагадаємо, проросійські бойовики на Донбасі протягом 19 січня 2018 року активізували обстріли на Луганському напрямку.