ua en ru

Бойовики на Донбасі планують проведення системних провокацій 1 вересня, - розвідка

Бойовики на Донбасі планують проведення системних провокацій 1 вересня, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі

Провокації бойовиків плануються з метою звинувачення сил АТО у порушенні режиму тиші

Бойовики на Донбасі планують проведення системних провокацій 1 вересня. Про це йдеться у повідмоленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"З огляду на позитивне сприйняття населенням тимчасово окупованих територій сходу України пропозицій української сторони щодо повного припинення вогню з 1 вересня ц.р. у т.ч. з метою безпеки початку нового навчального року, російськими пропагандистами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу підготовлено план системних провокацій “Перше вересня”, - йдеться у повідомленні.


Як зазначається провокації бойовиків плануються з метою звинувачення сил АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права.

"31 серпня - 1 вересня ц.р., за безпосередньої згоди командувача 1 армійським корпусом (Донецьк) ЗС РФ, за участі російських телевізійних журналістів та військовослужбовців 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні зйомки, що передбачають у т.ч. імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів у районі населених пунктів Безіменне, Красноармійське", - повідомляють в оборонному відомстві.

Обстановка в районі проведення АТО та довкола України станом на 31 серпня У рамках стратегічного командно-штабного нав...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 30 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу, 30 серпня 2016 року, на Донбасі загинули 3 та поранено 8 військовослужбовців РФ.