ua en ru

Бойовики на Донбасі хочуть ввести електронні перепустки для перетину блокпостів, - ГУР

Бойовики на Донбасі хочуть ввести електронні перепустки для перетину блокпостів, - ГУР Ілюстративне фото (gennadiydubovoy.livejournal.com)

Блокпости навколо окупованих населених пунктів планують обладнати централізованою системою персонального електронного обліку

Бойовики на Донбасі хочуть ввести електронні перепустки для перетину блокпостів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони України Максима Прауту.

Праута повідомив, що за даними української розвідки, командування Російської Федерації на окупованому Донбасі приховано посилює контроль за переміщенням населення окупованих територіях.

"Зокрема, блокпости навколо населених пунктів передбачено обладнати централізованою системою персонального електронного обліку. При цьому, для населення будуть введені електронні перепустки, які забезпечать оперативне застосування обмежень виїзду-в’їзду", - повідомили у Міноборони.

Зазначається, що завдяки впровадженню електронного режиму перетину блокпостів командування РФ, зокрема, намагається забезпечити розшук і затримання "дезертирів".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в одному з населених пунктів окупованої частини Донецької області бойовики підірвали продовольчий магазин, внаслідок чого постраждали 5 цивільних.

Зазначимо, контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі за минулу добу, 8 жовтня 2018 року, перетнули 35,4 тис. осіб.