ua en ru

Бойовики на Донбасі готуються до чергового наступу на сили АТО

Бойовики на Донбасі готуються до чергового наступу на сили АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики використовують "перемир’я" для підготовки до відновлення збройного протистояння

Бойовики на Донбасі готуються до чергового наступу на позиції сил антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, повідомляється, що одночасно з декларуванням готовності до виконання положень мінських домовленостей командування російських окупаційних військ активізує заходи з нарощування боєздатності з'єднань і частин 1 та 2 АК Центру територіальних військ Південного ВО.

"Спрямованість заходів бойової підготовки, під час яких відпрацьовуються питання наступу (контрнаступу) свідчить, що противник не відмовився від планів з розширення контрольованих територій і використовує "перемир'я" для підготовки до відновлення збройного протистояння. Зокрема, в районі Тореза здійснюється підготовка до масштабного навчання наступальної тематики підрозділів 1 АК. На полігоні зосереджено: 40 танків, 70 бойових броньованих машин та шість 122-мм РСЗВ "Град", - зазначається у повідомленні.

Як зазначається, безпосередній контроль за підготовкою заходу здійснює комісія Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики продовжують посилювати озброєне угрупування в Стаханові Луганської області.

"Бойовики продовжують посилювати Стаханівську угруповання військ ЛНР. Продовжується накопичення озброєння, бойової техніки та поповнення живою силою двох формувань, розгорнутих в районі Алчевськ-Перевальськ (доукомплектування до посиленого батальйону) і за рубежу Польове - Первомайськ. За останню добу відзначається перекидання і перегрупування до 10 одиниць бронетехніки і до 100 чол. особового складу", - повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.