ua en ru

Бойовики на Донбасі не готові до наступу, - Жебрівський

Бойовики на Донбасі не готові до наступу, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський

Проте наступ може бути здійснене з допомогою військ РФ, які стоять біля кордону

Бойовики і російські військові, які перебувають на Донбасі, не готові до наступу. Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив в інтерв'ю ВВС Україна.

"Якщо говорити, чи є сили і засоби для настання місцевих терористів, приїжджих з Росії і угруповання російських військ, які зараз перебувають на території України, то немає - вони до цього (до наступу, - ред.) не готові", - повідомив Жебрівський.

Він додав, що якщо наступ буде здійснюватися, то тільки з допомогою російських військ, які сконцентровані на кордоні з Україною.

"Сьогодні на кордоні з Україною стоїть велика армада - близько 50 тис. російських військ. Якщо широкомасштабний наступ буде, то він буде здійснюватися саме з їх участю. Який план є болючою голові Путіна, ніхто не знає", - зазначив губернатор.

При цьому Жебрівський переконаний, що сили АТО здатні відобразити таке наступ.

"Армія минулорічної давності - це погано навчені добровольчі батальйони, у яких було неймовірна завдання захистити вітчизну, неймовірна відвага, але без злагодження та координації дій. Якщо порівнювати це з сьогоднішньої армією, то це - дві різні ситуації. Переконаний, що українські війська можуть дати і дадуть гідну відсіч", - підкреслив глава Донецької обладміністрації.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає загальну мобілізацію у разі агресії з боку Росії.