ua en ru

Бойовики на Донеччині все частіше використовують заборонену зброю, - штаб АТО

Бойовики на Донеччині все частіше використовують заборонену зброю, - штаб АТО Фото: українські військові (facebook.com usofcom)

За добу було зафіксовано 16 випадків порушення перемир'я

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції (АТО) вкотре загострилася. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"порівняно з попередніми днями, російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілу. Однак ворог все частіше застосовує озброєння калібр якого перевищує 100 міліметрів і відповідно заборонений мирними домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир'я. В результаті обстрілу один український військовий отримав бойову травму.

У середу до обіду, бандформування фактично з одного напрямку - селища Калинове, 6 разів за різними видами зброї били по українським опорних пунктів на Луганському напрямку.

На Приморському напрямку бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатовки, Талаковки, Водяного, Павлополя і Гнутово.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 9.08.2017 року. Наприкінці минулої доби, ситуація у районі проведення АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 серпня 2017 р.

"Крім того, в черговий раз демонструючи свою зневагу мінськими угодами, близько 21 години бойовики били по укріплень сил АТО з реактивною пускової установки "Град" (Партизанів). Щонайменше 27 снарядів лягло в районі Широкіно і 15 поблизу Водяного", - додали в штабі.

А на Донецькому напрямку бойовики обстріляли українські опорні пункти на південних околицях Авдіївки і на шахті Бутівка.

Нагадаємо, у Мінато очікують загострення конфлікту з Росією в листопаді.