ua en ru

Бойовики ДНР захопили частину Дебальцево, - штаб АТО

Бойовики ДНР захопили частину Дебальцево, - штаб АТО

Бойовики незаконного збройного формування так званої "Донецької народної республіки" захопили значну частину Дебальцево. Про це в ході екстреного брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом дня місто кілька разів обстрілювалюся злочинцями, які використовували реактивні системи залпового вогню та міномети. Загалом зафіксовано 40 обстрілів позицій сил АТО та велику кількість штурмових дій. Декілька диверсійно-розвідувальних груп увірвались у місто та вели бої з бійцями сил АТО. Бойовики атакували Дебальцеве штурмовими групами за підтримки артилерії В решті решт частина цього населеного пункту була захоплена незаконними збройними формуваннями", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що підрозділи ЗСУ здійснюють маневри.

"У відповідь на злочинні дії військовослужбовці ЗСУ та інших формувань, задіяних в обороні Дебальцеве, здійснюють маневру підрозділами, стримуючи вогнем агресію противника. Наголошуємо, вони мають наказ відкривати вогонь у відповідь на агресивні дії чи обстріл бойовиками житлових кварталів", підкреслив спікер штабу АТО.

Нагадаємо, сьогодні вдень комбат "Донбасу" заявив, що ситуація під Дебальцеве дуже сильно ускладнилася.