ua en ru

Бойовики ДНР напали та пограбували вугільне підприємство в Кіровському

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) напали та пограбували вугільне підприємство в Кіровському (Донецька область).

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) напали та пограбували вугільне підприємство в Кіровському (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"В 11 ранку невідомі озброєні люди на БТР і вантажівці з символікою ДНР увірвалися на територію ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу. Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям вниз, вилучили мобільні телефони. У цей момент у шахті перебували понад 700 осіб", - йдеться в повідомленні.

Частина бойовиків ДНР увірвалися в адміністративний будинок і, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт. Оскільки готівкові кошти на шахті були відсутні, терористи проникли в гараж і на автостоянку. В результаті вилучено майже весь автопарк шахти: 13 Кразів для перевезення гірської породи, 5 автомобілів ГАЗ Газель і 4 легкових автомобіля. Також загарбники розкрили два банкомату, що знаходилися на території шахти.

Інша частина бойовиків заблокувала дорогу до шахті, з-за чого на роботу не змогла потрапити друга зміна шахтарів, близько 800 осіб. Люди спробували пройти через кордон озброєних людей, але терористи відкрили стрілянину.

"Люди м. Кіровське та на шахті дуже налякані діями загарбників, переживають про забезпечення безпеки роботи підприємства. Шахтарі першої зміни, що знаходилися у момент інциденту під землею, і життя яких в цей момент було піддано небезпеці - обурюються й вкрай обурені діями загарбників. Вони збираються провести мітинг проти дій ДНР", - зазначили в ДТЕК.