ua en ru

Бойовики ДНР використовують установку "Град П" часів війни у В'єтнамі, - Оборона Маріуполя

Бойовики ДНР використовують установку "Град П" часів війни у В'єтнамі, - Оборона Маріуполя Фото: установка "Град П"

Система активно використовувалася військами Демократичної Республіки В'єтнам проти армії США

Бойовики так званої Донецької народної республіки (ДНР) активно застосовують проти українських військових переносну реактивну пускову установку "Град П" (Партизан), яка використовувалася в часи війни у В'єтнамі. Про це йдеться в повідомленні "Оборони Маріуполя" в Facebook.

"Переносна реактивна пускова установка« Град П »(Партизан), яка зараз активно застосовується російськими найманцями при обстрілі українських позицій, була розроблена в 1965 році в Радянському Союзі на прохання уряду демократичної республіки В'єтнам", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що основним розробником був призначений НДІ-147. Пороховим зарядом і воспламенителем займався Пермський пороховий завод імені С.М. Кірова, детонатор розробляв казанський Завод № 144.

"Основним призначенням установки "Град П" є використання партизанськими військами проти живої сили, вогневих засобів і техніки противника, де ускладнено застосування звичайних артилерійських систем", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, система активно використовувалася військами Демократичної Республіки В'єтнам проти армії США. Особливо ефективно система застосовувалася при обстрілі аеродромів. Сьогодні незаконні збройні бандформування застосовують її проти української армії.
Відзначимо, за інформацією "Оборони Маріуполя", за минулу добу було зафіксовано 7 вогневих контактів з противником в н.п. Широкино. Також бойовики пріменялі152 міліметрову артилерію "Град-П".

БРИФИНГ КРИЗИСНОГО ЦЕНТРА «ОБОРОНА МАРИУПОЛЯ» 15.06.15.Ситуация в окрестностях Мариуполя за минувшие сутки оставалась ...

Posted by Оборона Мариуполя on 15 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією ІС, впродовж минулих вихідних відзначалася різка активізація російсько-терористичних військ на Донбасі, особливо - поблизу Мар'їнки Донецької області.