ua en ru

Бойовики не дають точну інформацію про кількість заручників, - АПУ

Бойовики не дають точну інформацію про кількість заручників, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

За словами Андрія Лисенка, процес обміну полоненими йде дуже повільно

Бойовики не надають точну інформацію про кількість українців, які перебувають у заручниках на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявила речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головна причина в бойовиках, оскільки вони не надають точну інформацію, скільки у них залишається наших українців. Не тільки військовослужбовців, там є і прості люди, і журналісти, і бізнесмени. У нас є дуже багато інформації про те, що затримують просто людей, які не хочуть працювати на бойовиків, і їх утримують і змушують працювати", - заявив Лисенко.

"Дуже повільно йде процес обміну. За минулий місяць ми змогли витягти тільки 9 хлопців з полону... Ми продовжуємо переговорний процес і будемо наполягати на тому, щоб обмін (всіх на всіх, - ред.) відбулося якомога швидше", - додав спікер АПУ.

Нагадаємо, голова комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що, за останніми уточненими даними, ще близько 270 українців залишаються в полоні.