ua en ru

Бойовики "Боко Харам" здійснили в Нігерії найбільший за півтора року наступ

Бойовики "Боко Харам" здійснили в Нігерії найбільший за півтора року наступ Фото: бойовики ІДІЛ (з відкритих джерел)

Армії вдалося відбити атаку на місто Майдугурі з населенням більше мільйона чоловік

Бойовики екстремістського угрупування "Боко Харам" атакували місто Майдугурі з населенням більше мільйона чоловік на північному сході Нігерії, здійснивши найбільший наступ за останні півтора року. Про це повідомляє ВВС.

Як пише видання, протягом години у південно-східних і південно-західних частинах міста були чутні постріли і вибухи. Повідомляється про поранених серед цивільного населення.

Губернатор штату Борно, адміністративним центром якого є місто, заявив, що армії вдалося відбити атаку.

Офіційної інформації про кількість жертв нападу поки немає.

В кінці 2016 року нігерійська армія повідомила, що витіснила бойовиків "Боко Харам" з одного з останніх опорних пунктів ісламістського угрупування в лісі Самбіса на північному сході країни, зазначає видання.

Раніше були звільнені принаймні 82 школярки з ліцею в нігерійському місті Чибок, які були викрадені бойовиками радикального руху "Боко харам".

Бойовики в квітні 2014 року викрали з ліцею в Чибоку 276 дівчаток. Пізніше 57 з них вдалося втекти. Раніше не раз з'являлася інформація про те, що радикали могли насильно видавати дівчаток заміж або продавати в рабство. За даними ЗМІ, в загальній складності з 2009 року "Боко харам" викрала щонайменше 2 тис. осіб. У березні 2015 року "Боко харам" присягнула на вірність терористичній організації "Ісламська держава".

Нагадаємо, у Нігерії в результаті авіаудару поранений ватажок терористів "Боко Харам".