ua en ru

Бойовики атакували позиції сил АТО в районі Артемівська та Мар'їнки, - ІС

Бойовики атакували позиції сил АТО в районі Артемівська та Мар'їнки, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Під обстріл потрапили також Щастя та Станиця Луганська

Протягом минулої доби бойовики активізувалися на Артемівському напрямку і в районі Мар'їнки. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

"Протягом минулої доби особлива активність бойовиків зафіксована на Артемівському напрямку. Зафіксовано застосування бойовиками в районі н.п.Троїцкого РСЗВ типу 9П132" Град-П ", снаряди для яких бойовики підвозять на автомобілях типу "УАЗ". Одночасно в цьому районі противник застосував і РСЗВ БМ-21 "Град", - написав Тимчук.

Він також зазначив, що в ніч з 16 на 17 червня 2015 р. бойовики спробували виконати завдання, виконання якого було ними провалено вдень 3 червня, під час масштабного штурму Мар'їнки.

"З настанням сутінків тактична група супротивника чисельністю 100-120 чол. зосередилася в районі радгоспу, друга група (до 50 чол.) концентрувалася з боку Олександрівки. Одночасно до "нейтральної смуги" підійшло три танки Т-72Б терористів, які вели обстріл позицій сил АТО ОФ-снарядами, по черзі виходячи на дальність прямого пострілу і потім відходячи на вихідний рубіж ", - додав Тимчук.

Зафіксовано масове застосування терористами 122-мм артилерії і 120-мм мінометів південніше від Донецька (в районі Гранітного і Старогнатівки).

Також з піхотної зброї бойовики обстрілювали район н.п. Щастя та Станиці Луганської.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Нарастает активность российско-террористических войск на Донб...

Posted by Dmitry Tymchuk on 17 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, за минулу ніч бойовики 35 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції.