ua en ru

Бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО на Донбасі, - ІО

Бойовики за сьогоднішній день, 15 лютого, за даними до 15.00 обстріляли позиції сил АТО на Донбасі 53 рази. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Найбільш активно противник веде обстріл на Дебальцевському напрямку. Зокрема, з 00.00 до 15.00 (15.02.2015) на даному напрямку зафіксовано 42 обстріли", - сказано в повідомленні щодо обстрілу в напрямку н. п. Дебальцеве.

Також на Дебальцевському напрямку за цей період часу противник здійснив 4 спроби наступу, атакувавши позиції українських військ в районі н. п. Чорнухине.

Крім того, повідомляється про активному веденні обстрілів бойовиками і російськими військами позицій і в напрямках Донецька та Луганська.

"Зокрема, в районі н. п. Донецьк з 00.00 до 15.00 (15.02.2015) зафіксовано 3 обстріли позицій українських військ (1 - зі стрілецької зброї і гранатометів в районі ДАП, 1 - зі стрілецької зброї в районі н. п. Піски, 1 - артилерійський удар в районі н. п. Дослідне)", - сказано в повідомленні з приводу обстрілу Донецька.

"На Луганському напрямку зафіксовано 8 обстрілу (3 з мінометів - в районі н. п. Тошковка і Новотошковское, 4 обстрілу зі стрілецької зброї в районі н. п. Щастя, Новотошковское, Жолобок, 1 раз з РСЗВ)", - також сказано щодо Луганського напрямку.

Також Тимчук звернув увагу на два обстріли цивільних об'єктів в Донецьку, і удари в н. п. Попасна.

На Маріупольському напрямку "Інформаційним опором" зафіксовано активне введення противником повітряної розвідки. В районі н. п. Саханка зафіксований вогонь з танків російсько-терористичних військ.

Нагадаємо, сьогодні Тимчук також повідомляв про те, що бойовики нарощують сили в районі Дебальцеве і Широкіно.

Вчора, 14 лютого, Тимчук повідомляв про рекордні 140 обстріл з боку бойовиків за день.