ua en ru

Боєздатність Збройних зил буде суттєво підвищено у найближчій перспективі, - Янукович

Військова реформа передбачає суттєве підвищення боєздатності Збройних Сил України (ЗСУ) вже у найближчій перспективі. Про це заявив Президент України Віктор Янукович,, виступаючи перед учасниками навчань у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області.

"Переконаний, що вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних Сил, професійність їх військовослужбовців та рівень оснащення сучасною бойовою технікою і озброєнням. Наша мета - побудувати мобільні, добре оснащені та підготовлені Збройні Сили, спроможні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у воєнній сфері", - сказав Янукович.

Глава держави нагадав, що на початку вересня 2013 р. він затвердив Державну комплексну програму реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 р. Він підкреслив, що серед основних завдань та пріоритетів програми - вдосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони, вдосконалення системи управління та перехід на міжвидову організаційну структуру.

"Воєнною реформою також передбачається трансформація Об'єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони у Сили постійної готовності та Сили резерву", - зазначив Янукович.

Крім того, він наголосив, що для зміцнення бойового потенціалу ЗСУ заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків. "І пріоритет буде віддано виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам. А це, крім іншого, нові робочі місця і серйозний стимул до модернізації вітчизняної промисловості, освоєння новітніх технологій", - підкреслив глава держави.

При цьому він наголосив на важливості підвищення професійного рівня службовців ЗСУ.

"Однією з головних умов створення сучасних Збройних Сил є подальша професіоналізація українського війська. Для цього необхідна злагоджена робота Міністерства оборони не лише із зацікавленими державними органами, але й з громадськими інституціями країни", - заявив Президент.

Зазначимо, сьогодні Президент України Віктор Янукович був присутній на демонстраційно-тактичних навчаннях ЗСУ із залученням підрозділів Сухопутних військ та Повітряних Сил ЗСУ у Львівській області.

На початку навчань Віктор Янукович здійснив пуски протитанкових керованих ракет "СТУГНА-П". Після запуску начальник генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Володимир Замана ознайомив главу держави з окремими видами озброєнь, які використовують у ЗСУ.