ua en ru

Boeing до кінця травня 2013 р. замінить акумулятори на всіх літаках 787 Dreamliner

Після того, як Федеральне агентство цивільної авіації США (FAA) прийняло позитивне рішення з питання сертифікації Boeing 787 Dreamliner з новим акумулятором, американська авіабудівна компанія почала заміну батарей і планує завершити цей процес до кінця поточного місяця. Йдеться про заміну акумуляторів на всіх 50 літаках моделі 787 Dreamliner, наявних у парку авіакомпаній.

Першими літаками, на яких були замінені акумулятори, стали лайнери японських авіакомпаній All Nippon Airways і Japan Airlines. Незабаром після завершення процесу заміни акумуляторів японські компанії зможуть відновити комерційну експлуатацію Boeing. Про це повідомили сьогодні представники Азіатсько-Тихоокеанського підрозділу Boeing, передає Reuters.

Польоти широкофюзеляжного двомоторного пасажирського літака Boeing 787 були припинені авіарегуляторамі Японії, Європи і США в середині січня 2013 р., після того як лайнер японської компанії ANA був змушений здійснити екстрену посадку через загоряння акумуляторних батарей. В даний час в експлуатації різних авіакомпаній знаходиться 50 машин цього типу, жодна з яких не має права підніматися в небо, поки не буде доведено безпеку літієво-іонних батарей, які використовуються в моделі.

Нагадаємо, 6 квітня 2013 Boeing 787 Dreamliner завершив тестові польоти з допрацьованим літієво-іонним акумулятором. Тритижневі випробування пройшли відповідно до плану. Незабаром після цього FAA дало дозвіл на сертифікацію доопрацьованій конструкції акумуляторів.

Літак Boeing 787 Dreamliner здійснив перший комерційний політ восени 2011 р. Ця подія відбулася на три роки пізніше, ніж планувалося, через низку виробничих затримок. Зазначимо, що загальна кількість замовлень на постачання Dreamliner перевищує 850 штук.

Читайте також: В Японії успішно випробуваний оновлений Dreamliner (фото, відео)