ua en ru

Bloomberg: Росія планує розширити застосування крилатих ракет "Калібр"

Bloomberg: Росія планує розширити застосування крилатих ракет "Калібр" Фото: пуск ракети

ЗС РФ розширять застосування "Калібру" в рамках масштабного переозброєння військово-морського флоту

Збройні сили Росії в рамках масштабного переозброєння військово-морського флоту планують розширити застосування крилатих ракет нового покоління "Калібр". Про це йдеться в доповіді Управління військово-морської розвідки США, передає Bloomberg.

У звіті наголошується, що нові крилаті ракети класу "Калібр" планується розміщувати навіть на корветах або невеликих військових кораблях, що "значно посилить їх здатність утримувати, погрожувати або знищувати бойові цілі".

"Ракети проти наземних цілей дозволяють всім платформ (на яких вони розміщені - корвети, військові кораблі) мати важливу здатність утримувати знаходиться на дистанції фіксовану наземну ціль під загрозою застосування проти неї звичайних озброєнь (види зброї, що не належать до зброї масового ураження)", - йдеться в доповіді.

Дальність поразки "Калібру" сягає до 2,5 тисяч км.

Крім того, в доповіді вказується, що Росія продовжує розвивати протичовнові ракети "з поліпшеними конструктивними особливостями", такі як надзвукова швидкість і можливість маневрувати, що "додає проблем військово-морським силам США і їх союзників".

Нагадаємо, 12 грудня російська атомна підводний човен "Верхотуру" виконала успішний пуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) "Синява" з акваторії Баренцевого моря по полігону Кура на Камчатці.