ua en ru

Bloomberg: від низьких цін на сировину виграють незалежні нафтопереробні компанії Китаю

Bloomberg: від низьких цін на сировину виграють незалежні нафтопереробні компанії Китаю Фото: нафтопереробні компанії Китаю активно купують сировину

Імпорт нафти до Китаю зріс на 13,4%

Незалежні нафтопереробні компанії Китаю намагаються витягти максимальну вигоду в умовах незмінних цін на паливо і збільшення попиту на сировину. Про це повідомляє Bloomberg.

Ціни на нафту впали на 2% на тлі побоювань, що на зустрічі найбільших країн експортерів нафти, запланованої на неділю, не вдасться домовитися про "заморожування" непідконтрольного видобутку нафти. Також на падіння ціни вплинуло зміцнення курсу долара на ринку пального.


Згідно з отриманими митним даними, великим попитом користується сировина з незалежних нафтопереробних компаній Китаю. Так, імпорт нафти у Китаї зріс на 13,4%, в порівнянні з минулим роком.

За даними Енергетичної інформаційної адміністрації, в 2016 році світовий попит на нафту зросте до 1,16 млн барелів на добу, що на 10 тис барелів більше, порівняно з попередніми оцінками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Китаї була введена заборона на імпорт з КНДР золота і декількох видів рідкісних мінералів.