ua en ru

Bloomberg: Манафорта попереджали про відсутність кримінального наміру у "газовій справі" Тимошенко

Bloomberg: Манафорта попереджали про відсутність кримінального наміру у "газовій справі" Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

Юристи з Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom попереджали про відсутність у справі кримінального наміру

Найнята екс-президентом Віктором Януковичем для виправдання ув'язнення Юлії Тимошенко відома американська юридична компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom у 2012 році попереджала про відсутність у справі кримінального наміру. Про це пише Bloomberg з посиланням на оприлюднені судові документи по справі американського політтехнолога Пола Манафорта, який працював з командою Януковича.

Зокрема, згідно з судовими документами, американська юридична фірма зіграла більшу роль, ніж вважалося раніше, допомагаючи українському лідеру гнобити свого основного політичного опонента.

"Ця фірма, яка не називається в документах, але раніше згадувалася як Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, в 2012 році підготувала доповідь, яка була використана для того, що виправдати висновок проросійським президентом Віктором Януковичем одного зі своїх опонентів. Але раніше не було відомо, що за місяць до оприлюднення доповіді Skadden висловлювала застереження. У листопаді 2012 року Skadden направила особисте повідомлення політичному консультантові Полу Манафорту, в якому говорилося, що кримінального наміру колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко "по суті не існувало", - йдеться в матеріалі.

Наголошується, що в Skadden є ще один потенційний конфлікт в цьому питанні. Хоча ця фірма претендувала на роль арбітра у справі Тимошенко, вона також була найнята Україною у зв'язку з судовою справою проти колишнього прем'єр-міністра.

Серед іншого, згідно з судовими документами, вона "готувала команду, яка займалася судовим переслідуванням Тимошенко". Ці деталі були оприлюднені в цю п'ятницю в рамках визнання провини Манафортом, колишнім главою кампанії президента Дональда Трампа, який визнав відмивання понад 30 млн доларів, зароблених за більш десяти років роботи в якості політичного консультанта для українських клієнтів, включаючи Януковича, пише видання.

При цьому наголошується, що Skadden в правопорушеннях поки не звинувачують. Там відмовляються коментувати інформацію.

Раніше, як пише Bloomberg, там заявляли, що компанія підготувала незалежну доповідь і не причетна до діяльності від імені України в США, не мала реєстрації в Міністерстві юстиції, згідно з Актом про реєстрацію іноземних агентів для роботи на іноземний уряд.