ua en ru

Блокування російських фур: за добу в Україну з ЄС заїхало 100 вантажівок РФ

Блокування російських фур: за добу в Україну з ЄС заїхало 100 вантажівок РФ Фото: фури

Усі вони оформлені митницею та прикордонниками

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що минулої доби жодної фури РФ активісти не пустили до Європи, однак близько 100 вантажівок із російськими номерами безперешкодно заїхали в Україну з боку ЄС. Про це повідомляє сайт губернатора Закарпаття.

За словами Москаля, ситуація у Нижніх Воротах (в'їзд на Закарпаття з боку Львівщини на Верецькому перевалі) залишається нормальною. Починаючи з суботи ранку, й протягом ночі на неділю жодної спроби проїзду фур із російськими номерами через Нижні Ворота не було, пункт пропуску працює в звичайному режимі, запевнив він.

"Однак виникає інша проблема. З боку Румунії, Словаччини та Угорщини за добу через закарпатські КПП в Україну в'їхало близько 100 фур із російськими номерами. Усі вони оформлені митницею та прикордонниками, оскільки жодних підстав не оформляти їх немає", - зазначив губернатор.

"Щодо російських фур, які транзитом в'їжджають на територію України з Євросоюзу (так само, як і щодо тих, що їдуть через Україну в ЄС), уряд мав би зібратися на екстрене засідання й ухвалити принципове рішення, на яке ми чекаємо. Поки що жодних рішень не ухвалено", - наголосив Москаль.

Нагадаємо, російські фури, які намагаються дістатися країн Євросоюзу, блокують уже в дев'яти областях України.