ua en ru

Блокаду Донбасу потрібно скасувати в обмін на українську юрисдикцію його підприємств, - Рабинович

Блокаду Донбасу потрібно скасувати в обмін на українську юрисдикцію його підприємств, - Рабинович Фото: Вадим Рабинович

Він висловив переконання, що Україна повинна якомога швидше відновити мир на Донбасі

Необхідно якомога швидше скасувати блокаду непідконтрольного Донбасу в обмін на повернення підприємств, що перебувають на ньому, під українську юрисдикцію. Про це в програмі "Сьогодні" на ТРК "Україна" заявив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович.

"Я буду ініціювати після канікул у парламенті наступний крок: скасування блокади з нашої сторони в обмін на повернення підприємств під українську юрисдикцію. На мій погляд, це той крок, який може зупинити відторгнення Донбасу. У мене є підстави припускати, що на такий крок треба пробувати йти!" - заявив Рабинович.

Він висловив переконання, що Україна повинна якомога швидше зробити кроки по відновленню миру на Донбасі, щоб не втратити його остаточно.

"Найбільшою помилкою є вважати, що представники якихось країн - Америки або Росії - вирішать наші питання. Мир на Донбасі буксує, це очевидно; я взагалі вважаю, що у нас буквально 2-3 місяці, щоб не втратити Донбас остаточно. Нам треба пропонувати якийсь крок, якось діяти", - переконаний парламентарій.

Рабинович також розповів, що саме, на його думку, заважає швидкому відновленню миру на сході країни.

"У нас два внутрішні чинники, які заважають пошукам миру. Перший - блокада, ми втратили 80 мільярдів і 2,5 відсотка ВВП країни, це просто катастрофа. Другий сформулював в Росії "голос Суркова": там зрозуміли, що пропозиція "Оппоблока" з "блакитним каскам" - це провал і зрив, все крапка! "Опоблок" тепер як лижі влітку: ні Москві, ні Києву не потрібен, а нам що - кататися?" - заявив політик.