ua en ru

Блокада ОРДЛО не зробить істотного впливу на інфляцію, - НБУ

Блокада ОРДЛО не зробить істотного впливу на інфляцію, - НБУ Фото: блокада ОРДЛО не вплине на інфляцію

НБУ підтвердив прогноз інфляції на рівні 9,1% у 2017 році

Прогноз інфляції на 2017 рік залишається на рівні 9,1% і 6% у 2018 році. Про це сьогодні повідомили в прес-службі Національного банку україни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прогноз інфляції на 2017 рік залишається на рівні 9,1% і 6% на 2018 рік. У 2019 році споживча інфляція знизиться до 5,0%", - повідомили в НБУ.

За прогнозом регулятора, протягом II і III кварталів 2017 інфляція в річному вимірі залишиться на двох знаковому рівні і буде досить мінливою. Це пов'язано з ефектом бази порівняння, а саме, динамікою адміністративно регульованих цін протягом 2016 року. Однак в IV кварталі інфляція повернеться одне до знакового рівня, - зазначили в НБУ.

"Базова інфляція на кінець року буде на рівні 6,5% - близькому до поточного. На такому рівні її будуть підтримувати поступове відновлення споживчого попиту і вторинні ефекти від зростання продовольчої інфляції", - повідомили в НБУ.

Блокада переміщення товарів через лінію розмежування з ОРДЛО не будете мати істотного впливу на рівень споживчої інфляції.

Нагадаємо, споживча інфляція в березні склала 15,1%.