ua en ru

Блокада Криму: на кордоні з півостровом знаходяться 74 вантажівки, - МВС

Блокада Криму: на кордоні з півостровом знаходяться 74 вантажівки, - МВС Фото: блокада Криму

Чергу із фур на "Каланчаку" і "Чаплинці" планують ліквідувати 23 вересня

На адміністративному кордоні із Кримом через торгову блокаду, що триває, стоять 74 вантажівки, при цьому ситуація залишається контрольованою. Про це заявив заступник начальника ГУМВС в Херсонській обл. Ілля Ківа в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ситуація залишається повністю контрольованою. На сьогоднішній день офіційно заявляю, що на "Чонгарі" у нас нуль автомобілів вантажних, протестувальники продовжують проводити акцію протесту. На "Каланчаку" у нас залишилося 25 машин, також протестувальники продовжують проводити акцію протесту", - зазначив Ківа.

При цьому заступник начальника ГУМВС в Херсонській обл. додав, що на КПП "Чаплинка" залишилося 49 фур, з низ 40 везуть газобетон в анексований Крим. "Сьогодні будемо працювати з постачальником, господарем даного вантажу, тому що він поставив завдання: за жодних обставин водіям не розвертатися. Це підприємство знаходиться в Новій Каховці, це херсонське підприємство. Тому, я думаю, ми сьогодні разом із прокуратурою і СБУ переконаємо керівника підприємства не створювати конфліктної ситуації", - сказав Ківа.

Як повідомлялося, напередодні ввечері на пропускних пунктах до Криму накопичилося понад сотні вантажівок.

Нагадаємо, акція щодо блокади поставок товарів до анексованого Криму розпочалася 20 вересня з ініціативи кримськотатарської громади. В'їзд на півострів закрито тільки для вантажівок, легкові автівки і пішоходи потрапляють до Криму безперешкодно.

Як заявляв уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, блокада Криму може тривати як місяць, так і півроку.