ua en ru

Блокада Катару не торкнеться партнерів Дохи з США, - Reuters

Блокада Катару не торкнеться партнерів Дохи з США, - Reuters Фото: Катар (Boaz)

Арабські країни не будуть вводити санкції проти компаній США, що працюють з Катаром

Арабські країни, що почали блокаду Держави Катар, не будуть вводити санкції проти компаній Сполучених Штатів Америки (США), які працюють з Дохою. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на 4 джерела, знайомих з ситуацією.

"Чотири арабські країни, які ввели санкції щодо Катару, США заявили, що американські компанії, що займаються бізнесом з ними, не будуть покарані за те, що вони також працюють з Дохою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Єгипет і Бахрейн направили в липні держсекретареві США Рексу Тіллерсону лист, в якому заявили, що американські компанії не будуть піддаватися обмеженням у рамках бойкоту Катару.

Так, за словами джерела, яке бачило лист, чотири країни запевнили Тіллерсона, що цінують і мають намір підтримувати свої стосунки з американськими компаніями, і що ці зв'язки не будуть порушені бойкотом.

Наголошується, що Європейському союзу були надані аналогічні "офіційні усні запевнення" ОАЕ за інформацією делегації ЄС в цій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Арабські Емірати почали неофіційний бойкот західних банків, у яких значними частками володіє Катар.