ua en ru

Блокада Донбасу сповільнить економічне зростання, - Гонтарєва

Блокада Донбасу сповільнить економічне зростання, - Гонтарєва Фото: голова НБУ Валерія Гонтарєва

Якщо блокада Донбасу скоро припиниться, негативний ефект на ВВП і платіжний баланс країни буде незначним

Продовження економічної блокади Донбасу може призвести до уповільнення економічного зростання України на 1,3 процентних пункти - до 1,5% у 2017 році. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"За найбільш песимістичним сценарієм продовження блокади до кінця цього року може уповільнити економічне зростання на 1,3 процентних пункти, тобто до 1,5% у поточному році", - заявила Гонтарєва.

За її словами, якщо блокада Донбасу припиниться найближчим часом, то негативний ефект на ВВП і платіжний баланс країни буде незначним.

У НБУ зазначили, що тривале продовження поточної ситуації призведе до остаточного розриву ланцюгів виробництва та поставки готової продукції. Як наслідок, скоротиться обсяг випуску металургійної продукції, коксу, видобувної промисловості та електроенергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд спростував інформацію про відстрочення переговорів з Україною щодо наступного траншу через можливу відставку Валерії Гонтарєвої.