ua en ru

Блокада Донбасу: "АрселорМіттал" заявляє про загрозу зупинки виробництва

Блокада Донбасу: "АрселорМіттал" заявляє про загрозу зупинки виробництва Фото: компанія "АрселорМіттал"

Можливим наслідком блокади може стати скорочення виробництва продукції компанії

Компанія "АрселорМіттал" стурбована можливими негативними наслідками блокади Донбасу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У компанії відзначають, що блокада поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу несе загрозу стабільному енергопостачанню підприємства, а також забезпеченню сировинними матеріалами, необхідними для виробничої діяльності.

Повідомляється, що "АрселорМіттал Кривий Ріг" з 2014 року не використовує сировину з Донбасу, підприємство перейшло на імпортну сировину. Проте в даний час існує ризик збою імпортних залізнодорожних поставок.

"В даний момент в енергосистемі України зберігається напружена ситуація, вже отримані рекомендації по зниженню споживання електроенергії. В ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" розроблений кризовий план роботи в умовах надзвичайного стану в енергетиці. Технологічні служби цехів знаходяться в повній готовності у зв'язку з загрозою віялових відключень електроенергії у Дніпропетровській області", - зазначають у повідомленні.

Можливим наслідком блокади може стати скорочення виробництва, оскільки вже зараз підприємство зазнає нестачу вугілля марок АШ і АС.

Нагадаємо, ДНР/ЛНР заявили про початок поставок вугілля в Росію. На окупованому Донбасі заявляють, що видобуток вугілля не зупиняється.