ua en ru

Завдяки посиленим заходам безпеки, ліквідація пожежі на "Суходольській-Східній" пройшла без жертв і травм

28 березня в 22:25 на вентиляційному штреку 24 східної ухильної лави шахтоуправління «Суходольське-Східне» виявлено займання. Завдяки посиленим заходам безпеки, впроваджуваних на ПАТ «Краснодонвугілля», пожежа своєчасно була виявлена і локалізована, повідомили РБК-України в шахтоуправлінні.

«На момент виникнення займання на шахті знаходилося 293 особи, з них безпосередньо на робочій ділянці 37 осіб. Персонал діяв у суворій відповідності з Планом ліквідації аварії. Члени воєнізованої гірничо-рятувальної команди шахти локалізували вогнище спалаху. Решта гірників була виведена до стовбура для безпечного виїзду на поверхню. Ніхто з персоналу не постраждав», - відзначили на підприємстві.

Гірничо-рятувальники були викликані через 2 хвилини після виявлення нештатної ситуації. 3 відділення прибули на шахту в 22:50. До моменту появи гірничо-рятувальників у зоні нештатної ситуації, вогнище вже було повністю локалізовано. Створена на підприємстві спеціалізована комісія з розслідування вже працює над встановленням причин НП. В даний час роботи з видобутку на аварійній ділянці зупинено. Гірничі роботи ведуться на протилежному крилі шахтоуправління.

Адміністрація дякує співробітникам, що правильно діяли в аварійній ситуації і попередили більш серйозні наслідки.