ua en ru

Бізнес-омбудсмен за тиждень роботи отримав 50 скарг на держоргани

Бізнес-омбудсмен за тиждень роботи отримав 50 скарг на держоргани Фото: Альгідрас Шемета

Бізнесмени в основному скаржаться на податкову службу

Офіс бізнес-омбудсмена в Україні за тиждень своєї роботи отримав 50 скарг на державні органи. Про це заявив бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми офіційно розпочали нашу діяльність 20 травня. Я дуже радий, що з першого ж дня бізнес почав до нас звертатися. Вже в перший же тиждень до нас надійшло 50 скарг від бізнесу. Підприємці скаржаться на різні державні органи, але найчастіше на податкову службу. Чимало нарікають і на державне агентство земельних ресурсів. Отримуємо скарги і на органи місцевого самоврядування", - заявив Шемета.

За його словами, багато представники бізнесу скаржаться на неповернення податку на додану вартість, на упереджені перевірки, а в деяких випадках - на неправомірне відкриття кримінальних справ. "Скаржаться як на центральні податкові органи у Києві, так і на районні", - зазначив бізнес-омбудсмен.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Кабмін затвердив екс-єврокомісара Альгірдаса Шемету на посаді бізнес-омбудсмена України. 25 травня його заступниками були затверджені Ярослав Грегирчак і Тетяна Коротка.