ua en ru

Біткоіни отримали статус платіжного засобу в Японії

Біткоіни отримали статус платіжного засобу в Японії Фото: криптовалюта

Визнання криптовалюти пов'язано з труднощами у використанні

В Японії набув чинності закон, який привласнює біткоінам статус платіжного засобу. Про це повідомляє Nikkei.

"Існує ризик, що компанії, що мають криптовалюту, можуть дати їй викривлену оцінку вартості, через що зазнають раптові великі втрати", - заявив партнер PricewaterhouseCoopers (PwC) Aarata Тікако Судзукі.

Згідно з інформацією видання, визнання криптовалюти пов'язане з труднощами у використанні віртуальної валюти, оскільки її потоки не регулюються ніякими правилами і курс піддається різким змінам. Тому, японська Рада з аудиторських стандартів підготує зведення умов для оббігу криптовалюти, на що піде 6 місяців.

Внутрішній оббіг біткоінів, Ripple, Litcoin та інших криптовалют в 2015 році в Японії досяг 1,67 млрд доларів (185 млрд йєн). До 2020 року він може збільшитися до 1 трлн ієн.

В свою чергу, на початку березня вартість біткоіна в ході торгів вперше в історії перевищила вартість однієї трійської унції золота. Коли трійська унція торгувалася на рівні 1 235 доларів, биікоін піднявся до 1 265 доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австрії відкрився перший у світі bitcoin-банк, в банкоматах якого можна обміняти біткоіни на євро і навпаки.