ua en ru

Біржі США погодилися зупиняти торгівлю під час надзвичайних ситуацій

Біржі США погодилися з думкою регуляторів, і проведуть реформи своїх процесів біржової торгівлі, включаючи введення правила "kill switch", що дозволить зупиняти торгівлю під час надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє "Росія 24".

Обговорення дій бірж при збоях стало особливо актуальним останнім часом, коли проблеми стали виникати все частіше. У серпні торги по кільком сотням акцій на NASDAQ були припинені на три години через збій в публікації котирувань.

У серпні 2012 р. Knight Capital втратила близько 440 дол. млн через неправильно виставлені на Нью-Йоркську біржу ордери. Їх виконання привело до різких стрибків котирувань понад 150 цінних паперів, а сама компанія не змогла оговтатися від збитків і була продана.

У травні 2010 р. американські фондові індекси втратили за лічені хвилини більше 5% своєї вартості, але потім швидко відновилися.

Біржі повинні будуть усунути нормативні положення, які не дозволяють зупиняти торги у разі необхідності, оцінити критичні важливі системи інфраструктури та переглянути поточні правила для повторного відкриття торгів після зупинки.

Представники бірж висловили згоду працювати спільно над цією проблемою, так як відповідальність за стабільність роботи і довіру інвесторів колективна.

Подробиць про якісь конкретні заходи поки немає, так як зараз просто позначені напрямки роботи, і більш точні дані можуть з'явиться протягом найближчих 2-3 місяців.