ua en ru

Біометричний паспорт для українців коштуватиме 518 грн, - глава ДМС

Біометричний паспорт для українців коштуватиме 518 грн, - глава ДМС

Новий біометричний паспорт для виїзду за кордон буде коштувати для українців 518 гривень. Про це заявив голова Державної міграційної служби України (ДМС) Сергій Радутний в ефірі "5 каналу".

Оформляти біопаспорти у ДМС готуються з нового року. Із січня будуть працювати тільки 30 пунктів оформлення, але через місяць обіцяють запустити їх у всіх відділеннях служби в Україні.

Щоб отримати документ, потрібно буде пред'явити внутрішній паспорт громадянина України, сфотографуватися, залишити відбитки вказівних пальців і поставити підпис на електронному планшеті. Ці дані будуть заносити на вбудований електронний чіп.

Друкувати паспорти буде поліграфкомбінат "Україна" - протягом 20 днів. Передбачено і прискорений режим - за тиждень. Коштувати такий паспорт буде 775 гривень.

Всі закордонні паспорти, видані до нового року, залишаться в силі, і міняти їх на біометричні не обов'язково. Крім того, від внесення відбитків пальців та електронного чіпа можна буде відмовитися і оформити звичайний паспорт. Він буде коштувати дешевше - 461 гривню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біометричний паспорт буде коштувати близько 15 євро.