ua en ru

Біометричний контроль на кордоні з Україною вже пройшло 140 тис. росіян

Біометричний контроль на кордоні з Україною вже пройшло 140 тис. росіян Фото: біометричний контроль (dpsu.gov.ua)

Системами біометричного контролю обладнано 157 пунктів пропуску

Біометричний контроль при в'їзді в Україну на сьогодні вже пройшли 140 тис. громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Всього з початку 2018 року оформлено понад 193 тисячі осіб, із них - понад 140 тисяч - громадяни Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом біометричний контроль здійснюється у 157 пунктах пропуску та трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

Також доукомплектовано сканерами відбитків пальців понад 400 автоматизованих робочих місць, розгорнуто понад 32 нових робочих місць.

"У залізничних пунктах пропуску використовується понад 420 портативних сканерів. Проведено модернізацію сховища зберігання біометричних даних. Крім того, надано можливість Державній міграційній службі України отримувати інформацію з системи фіксації біометричних даних та вносити її до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства", - зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон щодо посилення контролю за державним кордоном України.