ua en ru

Білл Гейтс закликав до збільшення податків для найбагатших людей США

Білл Гейтс закликав до збільшення податків для найбагатших людей США Фото: Білл Гейтс — американський підприємець (facebook.com/BillGates)

Засновник Microsoft упевнений, що багаті повинні платити більше податків

Американський мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс виступив з критикою, нещодавно схваленої в США податкової реформи, яка, за його словами, найбільш вигідна корпораціям і дуже заможним людям. Про це йдеться в опублікованому в CNN інтерв'ю засновника Microsoft Білла Гейтса.

Зокрема, Гейтс упевнений, що всі багаті американці, такі як він, повинні платити "значно більш високі податки". "Мені потрібно платити більше податків", — сказав Гейтс.

"Я сплатив податків більше, ніж хто-небудь інший, — понад 10 млрд доларів, однак уряд повинен вимагати від людей мого становища сплати значно більш високих податків", — заявив він.

Варто відзначити, що Гейтс займає другу позицію в списку найбагатших людей світу після засновника і голови Amazon.com Джеффа Безоса.

Говорячи про зниження ставки податку на прибуток корпорацій, Гейтс зазначив, що з цієї точки зору податкова реформа є "не прогресивної, а регресивною". Найбільше переваг від реформи, на його думку, отримують найбагатші люди, хоча республіканці наполягають на тому, що зниження податків справить підтримку простим американцям.

"Ті, хто багатший, отримує значно більше переваг, ніж середній клас або бідні люди — і це йде врозріз з тим, що ми хотіли б бачити: посилення системи соцзабезпечення і більш високі податки для найбагатших", — заявив він.

Статок Гейтса, який витратив на благодійність більше 40 млрд доларів, в даний час оцінюється більш ніж в 90 млрд доларів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, засновник Microsoft Білл Гейтс пожертвував належні йому 65 млн акцій Microsoft, вартість яких становить 4,6 млрд доларів. Про це повідомляє Вloomberg. Так, після передачі 65 млн акцій частка Гейтса Microsoft, за підрахунками Bloomberg, скоротилася до 1,3%.