ua en ru

Білл Гейтс попередив про небезпеку використання кріптовалюти

Білл Гейтс попередив про небезпеку використання кріптовалюти Фото: Білл Гейтс, американський підприємець і громадський діяч (gatesnotes.com)

Засновник Microsoft розповів про основні загрози, які таять в собі кріптовалюти

Засновник Microsoft Білл Гейтс, а нині співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтс упевнений, що введення у всесвітній побут кріптовалюти небезпечний і таїть безліч ризиків. Про це він повідомив на форумі Reddit.

Зокрема, на його думку, те, що уряд має можливість розкрити схеми відмивання грошей, ухилення від сплати податків або фінансування тероризму, це великий плюс.

У свою чергу поява кріптовалюти зводить нанівець всі ці позитивні фактори. На думку Гейтса саме анонімність використання кріптовалюти, несе в собі справжню загрозу.

Він зазначив, що сьогодні електронні гроші використовуються для придбання, наприклад, наркотиків і тому є причиною смертей багатьох людей.

Білл Гейтс попередив про небезпеку використання кріптовалютиНагадаємо, як повідомлялося раніше, влада США вже готуються розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над криптовалютами.

Віртуальні валюти існують вже давно, проте останнім часом масштаб спекуляцій криптовалютами різко зріс, як і кількість шахрайських схем, які обіцяють інвесторам дохід у понад тисячі відсотків за кілька тижнів.

Банк Таїланду пішов у цьому питанні далі, він доручив усім фінансовим установам утриматися від участі в будь-яких транзакцій з криптовалютами.

Зокрема, фінансові установи повинні заборонити клієнтам використовувати кредитні карти для торгівлі криптовалютами і не давати поради клієнтам, що інвестують в цифрові монети.