ua en ru

Білл Гейтс інвестував в стартап-конкурент Uber

Білл Гейтс інвестував в стартап-конкурент Uber Фото: Uber (flickrElliott Brown)

Convoy Inc. є потенційним конкурентом Uber Technologies в вантажоперевезеннях

Засновник Microsoft Білл Гейтс взяв участь в черговому раунді фінансування Сіетлського стартапу Convoy Inc., який є потенційним конкурентом Uber Technologies в вантажоперевезеннях. Про це повідомляє Bloomberg.

Так, відзначається, що Convoy Inc. розробляє програмне забезпечення, яке працює за принципом додатків сервісів таксі - воно відзначає на карті найближчих доступних для замовлень далекобійників. Очолює Convoy Ден Льюїс - колишній топ-менеджер Amazon.

За інформацією топ-менеджера, всього в ході останнього раунду залучення інвесторів компанія отримала 62 млн доларів.

Відзначається, що раніше в стартап вже проінвестував засновник Amazon Джефф Безос. Серед інших інвесторів - гендиректор корпорації Salesforce.com Марк Бениофф (стан 4 млрд доларів), гендиректор InterActive Corp. Баррі Діллер (2,8 млрд доларів) і співзасновник інвестфонду KKR Генрі Кравіс (5 млрд доларів).

Зазначено, що за своїм принципом роботи Convoy схожий з додатком Uber на замовлення таксі, так як пов'язує безпосередньо замовників і водіїв, а потім бере певну комісію за посередницькі послуги. Два місяці тому Uber представила свій сервіс для вантажоперевезень - Uber Freight, який працює з водіями, готовими перевозити вантажі на далекі відстань, в той час як Convoy концентрується на локальних перевезеннях.

Крім того, Льюїс заявив Bloomberg, що сподівається скористатися тим, що Uber відвернута скандалами і відходом гендиректора Тревіса Каланіка.

"Лідерство компанії в цілому в минулому", - вважає топ-менеджер.

Нагадаємо, японська банківська група Softbank і китайський таксі-сервіс Didi Chuxing домовилися про інвестиції в сумі 2 млрд доларів в конкурента Uber cервис за викликом таксі Grab.