ua en ru

Безвізовий режим України з ЄС гальмують вибори президента у Франції

Безвізовий режим України з ЄС гальмують вибори президента у Франції Фото: прапори України та ЄС

Країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентські вибори у Франції

Затримка запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом пов'язана з президентськими виборами у Франції, які заплановані на кінець квітня - початок травня 2017 року. Про це з посиланням на західних дипломатів повідомляє Польське радіо.

"Цілком можливо, що рішення Ради ЄС щодо лібералізації візового режиму буде ухвалено у травні, хоча це поки не підтверджено. Якщо це станеться, то вже влітку українці зможуть подорожувати в Євросоюз без віз", - сказав один із дипломатів ЄС.

Зазначено, що офіційно чиновники пояснюють відсутність остаточного терміну в цьому питанні процедурними аспектами, а також бажанням дати цій важливій події "належне тло", та можливість її оголошення в присутності представників вищої влади України.

"Проте, європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентські вибори у Франції, заплановані на зламі квітня-травня. Імміграція та захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян понад 40-мільйонної країни може бути використане радикалами і євроскептиками - побоюються дипломати ЄС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент буде голосувати за безвізовий режим для України 6 квітня 2017 року.