ua en ru

Безвізовий режим поглибить інтеграцію України до країн ЄС, - Мінгареллі

Безвізовий режим поглибить інтеграцію України до країн ЄС, - Мінгареллі Фото: Петро Порошенко та Хьюґ Мінгареллі (president.gov.ua)

Мінгареллі зазначив, що сьогодні відбувається "перше конкретне підтвердження європейського вибору" України

Безвізовий режим поглибить інтеграцію України до країн Євросоюзу. Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Хьюґ Мінгареллі під час запуску "таймера безвізу" у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Мінгареллі зазначив, що три роки тому українці зробили свій європейський вибір і сьогодні відбувається "перше конкретне і реальне підтвердження цього європейського вибору".

"Ви будете мати можливість вільних подорожей без будь-яких візових вимог до 33 країн Західної Європи. Це найкращий спосіб активізувати відносини між ЄС та такою великою європейською країною, якою є Україна", - сказав він, вислвивши переконання, що це поглибить інтеграцію України до країн ЄС та створить можливості для активних контактів у сферах культури, освіти, наукових досліджень і відкриє нові бізнесові можливості для українців.

Крім того, Мінгареллі зазначив, що безвізовий режим є "лише першим кроком" та висловив переконання, що "незабаром ми будемо разом в одній родині".

У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що запровадження безвізового режиму - це не завершення реформ, а їх потужне продовження.

"Одне ціле - Європа, Європейський Союз і наша фантастична держава Україна", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко заявив, що Україна більше ніколи не повернеться в Радянський Союз.